2008-09-29

Ibland känns det som att det finns en mening med allt. Nåväl, kanske inte allt. Men idag t.ex. så vaknade jag strax före 8 (vilket är tidigare än jag brukar vakna). Precis när jag klev upp ur sängen började någon granne borra. Det var ju tur att jag vaknade innan oväsendet för ingen mår nog bra av att ryckas upp ur sömnen. Varför måste folk väsnas så tidigt? De håller fortfarande på... Jag får väl ta på mig mina hörselskydd snart som jag fortfarande har kvar sedan renoveringen.

Hehe, bara för att jag skrev så så blev det tyst. Då kan jag passa på att äta frukost i lugn och ro. Jag är ingen frukostmänniska men jag brukar lyckas klämma ner en liten fruktyoghurt. Idag blir det en med smak av blåbär.

Just det... i lördags skrev jag om olika orsaker till varför jag inte mådde bra. Egentligen så finns det en till: I ett helt år har jag inte kunnat se på bilder eller film via datorn till TVn. Jag fattar inte vad det är för kasst grafikkort de slängt in i min dator (fast det ser tjusigt ut med DVI, S-video och HDMI-utgång). Jag fick alltså över bilden till TV men den var ihoptryckt och det gick inte att ändra i Nvidias värdelösa mjukvara. Inte vad jag kunde hitta i alla fall... och det enda jag ville ha var ett svar; antingen att det inte gick eller hur man skulle göra för att få det att fungera. Jag har oftast haft Nvidia i mina datorer och det har aldrig varit något problem att ändra storlek på bilden i höjdled, sidled o.s.v.

Mårten hjälpte mig att ringa till folk (tack och lov för världens snällaste Mårten). Till en början så väntade vi snällt på svar. Men eftersom inget hände så fick Mårten varje gång prata med en högre chef. En av de lägre cheferna erbjöd mig 600 kr som ersättning. Men vad fan! Jag var inte ute efter pengar, jag ville kunna se på bilder och film! Till slut sa typ den högsta chefen att jag kunde få ett nytt grafikkort. Jag fick välja ut ett själv och sedan skickade de det till mig. Men hela jävla processen har tagit ett år! Jag har inte installerat grafikkortet än för det var sådant strul med TVn. Jag har aldrig sett en fetare fläkt på ett grafikkort... och då menar jag verkligen fet... som i tjock. Den är säkert 4, kanske 5 cm. Jag har aldrig öppnat upp den här datorn jag har nu så jag har faktiskt ingen aning om kortet får plats. Men i värsta fall får jag ta ut TV-kortet för jag tittar nästan aldrig på TV i datorn.