2021-07-15

Jag har inte lagt mig än. Kollade ut genom titthålet i dörren eftersom jag väntar på post från Wish. Såg att det låg något bredvid min dörr, tog ett djupt andetag, öppnade dörren och drog in paketet. Jag vet, det låter jättetöntigt men det är skitjobbigt att ens behöva sticka ut huvudet. Fattar inte varför... jo, någon granne kan råka gå ut samtidigt eller någon dyker upp med hissen.

Wish ja... jag ska nog inte beställa mer från dem. För ett tag sedan höjde de priserna eftersom EU har någon korkad grej att om man beställer grejer från länder utanför EU så får man betala... eh.. moms? Äh, en avgift av något slag. Wish sa att de skulle täcka det. Visst... nej. De höjde alla priser istället, framför allt frakten. Vad är det då som gör att jag inte vill beställa längre? De senaste beställningarna skickas ihop. På Wish köper man saker av olika försäljare och man betalar en frakt på varje vara. Ja, varenda vara. I början blev man lite halv-sur om man köpte fler prylar från samma försäljare och de ändå skickade allt som ett paket trots att man betalat flera frakter.

Jag upptäckte idag att de senaste varorna jag beställt skickas tillsammans... trots att det är från olika försäljare. Förmodligen för att allt kommer från samma huvudlager. Men nu är det alltför störande med frakten. Om jag köper 10 varor så blir det 10 frakter. Wish skickar allt som en klump och betalar bara en frakt. Frakter på Wish är ganska ofta nästan samma summa som varan. Typ, om man hittar ett häftigt halsband för 70 kr så kan det kosta 69 kr i frakt.

Nej, nu fungerar inte min hjärna längre. Vad är klockan? Halv nio på morgonen. Det är 28,5 grader inne. På balkongen är det redan 31 grader. 

God natt!