2003-10-22

Jaha, då har massor av dagar bara flutit förbi igen. Jag är så trött hela tiden, tror jag ska äta några russin nu när jag kan tugga lite hårdare saker.

Igår var mamma och jag och träffade min psykolog och psykiater. Precis som jag väntat mig så hade de inget vettigt att erbjuda. Hade de sagt att jag kunde prova KBT med någon annan person så skulle jag hoppat på det, men de tog inte ens upp det. Istället tyckte min psykiater att jag skulle börja äta medicin... Cipralex. Jag tog snällt emot receptet, men jag varken vågar eller vill äta medicin just nu. Och speciellt inte Cipralex. Vad står det i FASS? Jo, en mycket vanlig biverkning (fler än 1 på 10 känner av det) är illamående. Och bland vanliga biverkningar finns bland annat: minskad aptit, yrsel, diarré.

Eftersom min mage har krånglat hela sommaren och hösten så mår jag inte speciellt bra av det heller. Nu har jag klarat nästan två veckor utan Losec (tack och lov). Men jag har gått ner i vikt, väger knappt 51 kg. Det är alldeles för lite för mina 172 cm. Hur skulle det då bli med den nya medicinen? Jag vet att det bara är de första veckorna som är jobbiga men jag tror fan att jag skulle rasa i vikt och då blir varken min mage eller husläkare glada.

Jag vet inte vad jag ska göra. Mamma pratar om att kanske söka upp en annan psykiater. Men först ska vi testa hypnos. Det är någon arbetskamrat till henne som var utbränd, men efter att ha träffat den där snubben så mår hon mycket bättre. Hypnos... nja, jag vet inte. Men jag kan ju inte säga något förrän jag har testat.

Känner mig lite låg idag... jag förväntade mig egentligen inget av mötet igår. Men... äh, jag vet inte. Känns lite ruttet också att gå emot psykiatern och inte börja med Cipralex. Fast man undrar ju varför hon valde just den medicinen? Är det för att jag redan testat Cipramil, Aurorix, Zoloft, Efexor? Zoloft mådde jag inte illa av i alla fall... hade "bara" diarré och en enorm ångestförstärkning. Nej, alltså det funkar inte med medicin just nu. Jag pallar inte...