2003-12-20

Så trött... vill bara sova bort hela vintern, gå i ide. Fast idag finns det en anledning till att jag är trött. Jag har gått igenom hela skafferiet och lagt alla torrvaror i påsar. Min lägenhet är nämligen invaderad av mottfjärilar. Konstigt nog tycker jag att de är äckligare när de utvecklats till fjärilar. De ser ofarligare ut och är mycket enklare att döda när de är larver. *ha, ha*. Jag skrev till Anticimex och frågade vad jag skulle göra. Fick svar att gå igenom allt i köket, speciellt mjöl, torkad frukt, nötter och liknande. Sen ska man göra rent och efteråt spruta med insektsspray "längs golv- och hyllister". Hm, hyllister? Vågar man ställa tillbaka allt sedan utan att det tar åt sig av bekämpningsmedlet?

Jag och mina föräldrar besökte Plantagen idag där jag köpte en insektssprayburk... för 120 spänn! Usch, vad dyrt. Det är säkrast att det tar kål på mottfjärilarna. Det står att den dödar flugor, getingar och liknande så det borde väl gå bra. Men jag tänker inte spraya i rummet, bara köket och hallen. Vill inte att fåglarna ska få i sig något dåligt. Tyvärr har jag sett både larver och mottfjärilar i rummet också... men de måste väl komma från köket? Det är ju bara där det finns ätbara saker.

I tisdags träffade jag min psykiater och psykolog. Mötet gick ganska bra. Jag ska fortsätta försöka träna själv. Igår var jag hos tandregleraren och knipsade av ändarna på ståltråden som sitter på tänderna på underkäken. De stack inte in i kinden lika mycket som förra gången men jag tyckte det var lika bra att fixa det nu så att jag kan äta ordentligt i jul.

Natten till igår... eller var det natten innan? Äh, för någon dag sedan i alla fall så fick jag beskåda ett vackert fyrverkeri. Precis vid midnatt fick någon för sig att skjuta upp fyrverkerier. Det pågick i minst 10 minuter och det var inga små fjuttiga pjäser utan riktigt stora och fina, till och med några som jag inte ens sett förut. Jag undrar hur många tusentals kronor de lade ut på det hela...