2004-08-13

Jag mår sådär idag. Känner mig nere. Men jag ska kanske ta allt i rätt ordning först. Förra fredagen åkte jag och mina föräldrar till Saltsjöbaden och tittade på omgivningarna. Grand Hotel där ser nästan ut som ett gulligt sagoslott. Sen åkte vi till Boo och tittade på kyrkan. Det var jättefint där... välskött. Intill minneslunden fanns ett mysigt ställe med bänkar, en liten fontän och en vacker utsikt ner mot något vatten... insjö eller vad det nu var.

Förra lördagen åkte vi till Uppsala. Jag hade letat efter sevärdheter på nätet. Förr i tiden... innan Internet fanns åkte jag och mina föräldrar oftast bara till centrum av alla städer och promenerade där. Men nu kan man enkelt ta reda på alla turistmål. Vi tittade bland annat igenom den Botaniska trädgården i närheten av slottet. Själva slottet fotade jag inte för det är inte märkvärdigt (tycker jag). Sedan gick vi till en annan park där det för en gångs skull var någon med känsla för färg som hade planterat massor av blommor i olika nyanser. Vi tittade även på domkyrkan förstås, men vi kom inte in för någon hade bokat den hela dagen verkade det som... för ett bröllop. Jag gillar ju växter så vi spanade även in Linnéträdgården. Vi gjorde säkert andra saker också men jag kommer inte ihåg allt. Vi tog det lugnt ett tag i alla fall... satt och åt supergod glass vid Fyrisån.

Igår åkte jag och mina föräldrar till Kolmården. Där mötte vi Mårten som åkt upp från Linköping. Vi gick omkring där i Kolmården under hela deras öppettid... alltså från 10 på morgonen till 17 på eftermiddagen. Utanför fanns något som heter Tropicarium där man kunde se hajar, alligatorer och andra häftiga djur. Oturligt nog så dog min kamera när vi nästan var färdiga där inne. Man lär sig alltid något nytt... igår lärde jag mig att det kan vara bra att ha med sig extra batterier. När jag kom hem så tittade jag i kamerans manual och såg att batterierna bara räcker till ca 10 rullar film (36 bilder per film) och 50% blixtanvändning. Kul...

Något som inte var så kul var min kropp och hur den mådde igår. Jag vet inte om ni som läser det här har märkt av att det den här sommaren vimlar av getingar och andra insekter överallt. Så var även fallet vid Kolmården och speciellt då kring alla papperskorgar och matställen. När det var lunchdags beställde vi mat vid någon grill i närheten av delfinariet. Vi skulle nämligen se showen där senare. Men när vi väl satt oss ner för att äta så kom getingarna direkt. En geting siktade in sig på Coca-Colan och försökte klämma sig in under locket! Jag gillar inte insekter och speciellt getingar har jag svårt för. Jag har aldrig blivit stucken men jag hade inga planer på att bli det heller igår. Så jag lämnade matbordet utan att ha ätit en enda tugga och gick in i delfinbutiken istället... trots mina föräldrars protester. Sen kom det jobbigaste under hela dagen. Alla började tjata på mig att jag var tvungen att äta något. Men var vi än gick så fanns det getingar. Jag började känna mig pressad och mådde allt sämre. Till slut bröt jag ihop och började gråta. Sen var det kört... då mådde jag så dåligt att det inte gick att få ner någon mat.

När jag kom hem åt jag pyttipanna som vi köpt från ett matställe. Det var första gången jag åt på 14 timmar. Det skulle inte ha gått att äta något innan, det hade kommit upp samma väg som det kom ner. Vilken tur att jag tog en Losec... jag äter inte dem varje dag nu... bara när jag kommer ihåg att ta dem. Nåväl, det var ingen höjdardag igår. Visst var det kul att se alla djur och det var jättehäftigt när Mårten och jag var inne i Tropicarium. Vi lockade till oss några pyttesmå apor (man kunde gå fritt bland dem) och en av dem hoppade över till Mårtens arm och sprang sedan längs hans axlar innan den hoppade till trädet igen. Jag hade fullt upp med att fota så jag hann aldrig klappa någon apa. Sedan kom några irriterande tonåringar som klämde sig framför oss och gav aporna godis! Hur jävla korkad får man vara? Som tur var kom en skötare och sa till dem. Hajarna i Tropicarium var häftiga. Jag fotade en som kom simmande rakt emot mig... men jag vet ju inte om det blir några bra bilder eftersom batterierna i princip var döda då. Jag ska köpa nya... minst fyra stycken. Det kommer kosta en del. På nätet tar de ca 60 kr för ett batteri så det är säkert dyrare i affärerna.

Så... jag mår inte speciellt bra idag. Jag har ingen ångest tack och lov, men jag har lite ont i huvudet. Det kan vara en eftereffekt av Xanor som jag tog igår eller kanske vädret. Jag sov ganska lätt inatt och hörde hur regnet vräkte ner och åskan som gick. Det regnar förresten nu igen. Passande väder för mitt humör.