2004-08-02

Tjoho! Nu är jag ute på nätet igen. Mina föräldrar och jag köpte en dator i torsdags, åkte tillbaka på fredagen och bytte skärm (det är ju alltid något som ska krångla). Sen har jag installerat en del program som jag brukar använda. Och så håller jag på att bekanta mig med det förskräckliga Windows XP. Jag har kört Windows 98 ända tills nu, men eftersom XP följde med datorn så får det väl vara så.

Jag har en hel månads dagboksanteckningar att skriva in på datorn och sedan lägga ut på nätet. Vi får se när jag orkar med det.

Vad har mer hänt de senaste dagarna? Jo, i lördags var vi inne i stan och kollade in Stockholm Pride Parade. Vi hade lite problem med parkeringen så vi missade en del av paraden. Vi körde ner i Hötorgsgaraget först men där kostade det typ 60 kr per timme att stå och det är ju alldeles för dyrt. Så vi körde till Stadshuset där det kostar 15 kr per timme. Då hade vi tur för en snäll kille gav oss sin parkeringsbiljett. Han hade stått där med bilen i fem timmar och tjänade alltså på att betala 60 kr för ett dygn. Istället för att slänga biljetten när han åkte så gav han den alltså till oss. Fantastiskt att det fortfarande finns folk som inte är själviska.

Från Stadshuset gick vi sedan mot Kungsträdgården för att spana in paraden. Som jag skrev innan så var vi lite sena så vi stod i närheten av slottet ett tag och tittade på folkmassorna (jag tog ett par bilder som borde bli bra) sen tog vi tunnelbanan från Gamla stan till Slussen och var där en stund. Jag hade läst på nätet att paraden skulle till Tantolunden så vi klev ännu en gång på tunnelbanan, till Zinkensdamm den här gången. 90 procent av alla på tunnelbanan steg av vid samma station som vi. Det var faktiskt en ganska rolig syn. Den enda gången jag sett något liknande var nog vid Vattenfestivalen för ett antal år sedan.

Det var jättekul att se paraden med alla människor i sina fina kläder och kroppsmålningar. Jag tycker det är starkt av dem att våga stå för det de är. För jäkligt bara att det kostade 280 kr per person (!!!) att komma in på själva festivalområdet. Det stod inget om det på nätet... inte vad jag såg. Så jag och mina föräldrar åkte till Vaxholm där det var någon slags musikfestival. Det var inget vidare... lite jazz spelades här och där och rock i parken. Jag hittade i alla fall en bok av Stephen King som jag inte hade. Jag köpte den för 70 kr av en gubbe som sålde begagnade böcker nere vid kajen.

Igår var det trist väder, det regnade nästan hela dagen. Jag tittade ändå på evenemangsguiden och såg att det skulle vara lite festligheter i Nynäshamn. De hade en webkamera på sin sida och vädret såg ut att vara bättre där. Men tror du inte att när det var dags för oss att åka så såg det grått ut på kameran. Vi struntade i det och gav oss iväg till Nynäshamn ändå. Jag har aldrig varit där förut... och jag kommer förmodligen aldrig att besöka den orten igen. *ha, ha*. Jag tog bara två foton: ett på kyrkan och ett på några små bodar nere vid hamnen.

Det har varit ett par dagar nu då jag tagit Xanor för att klara av alla resor, men det har det varit värt. Bara upplevelsen att se så många människor samlade i stan på en och samma gång var fantastisk. Men idag ska jag ta det lugnt. Mamma kommer kanske hit senare idag och tar en promenad med mig. Annars får jag försöka gå ut med soporna själv.