1990-07-22

Semester i Ungern

Vi stannade klockan 06:00 och gjorde lite sysslor. Klockan 07:00 åkte vi vidare. Folk kör som dårar på motorvägarna. I Tyskland får man nämligen köra hur fort man vill på motorvägarna. De flesta kör 100-180 km/h.

Vi stannade och åt frukost en gång till. Sen fortsatte vi mot Regensburg och Passau. Vid bensinstationen före Passau var det långa köer. 20-25 minuter fick vi vänta. Österrikes väder: soligt, varmt, inte en vindpust.

Lunch. Morsan ställde ut maten som vi skulle äta på bordet vid ett ställe vid vägen. Hon ställde maten på hushållspapper. Pappret blåste förstås bort. Men det var inte nog med det, alla pappersmuggar blåste också iväg. Och vem fick springa efter alltsammans? Jo, jag. Inte nog med det heller. En snygg kille stod och tittade på. Jag blev förstås röd som en tomat.

En annan pinsam sak hände innan detta. En buss med snygga killar körde vi förbi. Vem kände sig generad när alla i bussen vinkade?

Ungerns väder: soligt, varmt, lite blåsigt.

Framme. Mormor kom utspringande som vanligt. Fick några små presenter. Hon fick lite svensk choklad. Sen pratade vi en massa. Sen åt vi körsbär. Efter ett tag mådde jag illa. Sen gick vi och la oss. Eller rättare sagt: jag gick och la mig. Plötsligt kände jag att spyan var på väg, jag sprang in på toan och spydde. Sen gick jag och la mig igen. Sov kanske 1 timme. Så spydde jag en gång till. Sen gick jag och la mig och somnade.