1990-07-24

Semester i Ungern

Vaknade av att morsan och farsan åkte iväg och simmade. Kunde inte somna om. Mormor är jättesnäll mot mig. Mina små presenter som jag fick på söndagen var en prydnadsklocka, en liten prydnadshund i en hundkorg, en kinesisk solfjäder, ett litet mjukis-lejon. Jag tyckte bäst om solfjädern. De andra sakerna var ganska töntiga.

Steg upp fem i nio. Väntade på morsan och farsan. Sen åt vi frukost. Väntade på att morsan skulle komma tillbaka från affären så att vi skulle kunna åka. Jag skulle ta kort på lite saker.

Hemma igen. Tog en massa kort. En brud kom i vägen när jag tog ett kort, så det ska jag ge till någon kille. Jag släckte törsten med cola. Åt en nektarin. Frågade sen om jag kunde få lite godis. Under "korttagarturen" såg jag en kille som tog kort på mig i smyg! När jag tittade upp såg jag att han tog kort på mig. Snabbt låtsades han ta kort på något annat. Han dolde det inte särskilt bra. Bakom eller bredvid mig fanns nämligen ingenting sevärt.

Gick ut och promenerade lite. Skämdes för jag gick ut i tofflor (sandaler). Men det är vanligt i Ungern. Men ändå. Såg ett par snygga Levi's jeans. Åt en smörgås. Gick och la mig.