1999-03-19

Hemma. *pust*. Man fick block och penna på Berns så jag kom på att jag kunde ju skriva dagbok på papper. Sagt och gjort, här är vad jag skrev:

09:02 - Vi (farsan, jag och Tommy) sitter i utställningslokalen och tar det lugnt. Nehej, nu ska vi till China Teatern och lyssna på några talare. Det är inte lika mycket utställare som förra året, men desto mer människor som trängs i lokalerna. Mapparna med broschyrer och annat som vi har med oss har redan börjat gå åt.

10:08 - Paus. Ingen fika serveras. Vid en av montrarna har de juice och godis. Runt omkring samlas mycket folk... och då menar jag mycket. Ja, det är väl lika bra att jag också hugger in och tar för mig av godbitarna innan de tar slut.

10:26 - Jag står själv vid montern. Tommy är på toa och farsan är på China Teatern och lyssnar på ett föredrag. Än så länge funkar väl allt ganska bra. En tjej kom förbi en liten stund. Hon skulle vidare till SPS (föreningen).

10:52 - Jag är lite rastlös... vet inte riktigt vad jag ska göra. Det finns inga intressanta föreläsningar nu på förmiddagen. Egentligen är det inget som intresserar mig speciellt mycket. Det enda jag kan tänka på just nu är min kurrande mage och att jag är jävligt trött. Annars är det okej.

12:18 - Lunchen är avklarad. Kött och potatis. Eller om man ska uttrycka det lite finare: Glödkolsgrillad entrecote. Maten var god men det är ändå ingen vidare trevlig sysselsättning med tanke på hur många som satt i stora salen... flera hundra. Jag satt mest och studerade kristallkronorna. När maten sedan blev serverad höll jag kvar blicken på tallriken och försökte glömma alla människor omkring mig (vilket inte var särskilt lätt med tanke på vilken ljudnivå det var på allt prat i salen). Farsan har gått ut och käkat eftersom han inte var "bjuden".

12:52 - Jag fryser som fan. Först trodde jag att jag hade frossa men sen hörde jag andra prata om att de också tyckte det var kallt. Eller rättare sagt: kyligt. Det är dragigt. Snart ska vi på en föreläsning. Sedan, vid 13:30 är det dags för Tommy att föreläsa. Sen tänker faktiskt farsan och jag dra. Jag orkar inte mer. Tyvärr, jag är ingen supermänniska.

13:30 - Nu börjar det snart. Det väller in folk! Herregud! Hela salen blir fylld. Det skulle inte förvåna mig om jag är nervösare än Tommy. Han ser så lugn ut. Mitt hjärta däremot bultar som en jävla hammare i bröstet.

14:10 - *pust*. Jag är helt slut. Videosnutten som Tommy visade tog musten ur mig helt och hållet. Den visar på ett skrämmande men ändå bra sätt hur verkligheten är för en person med agorafobi, social fobi, paniksyndrom osv.

14:47 - Nu sitter farsan och jag i bilen på väg hem. Jag snodde en till "dammsugare" (godisbit). De serverades till kaffet. Förra året var det mycket godare tilltugg: muffins. Olika sorter dessutom, men min favorit var blåbärsmuffins.