2002-06-03

God morgon. Igår åkte Mårten och jag till Parken Zoo. De hade en gratis rundtur för alla djurfaddrar. Det var en jättetrevlig kille som ledde det hela. *ler*. När vi kom till pumorna som jag är fadder till så frågade han om jag ville slänga över en köttbit till dem. Va? Jag? Men jag fegade ur... så han slängde över ett par köttstycken till pumorna som snabbt sprang fram och slogs om bitarna.

Efter rundturen så fick vi kakor och saft. Mårten och jag tog bara för oss av godsakerna, sedan gick vi vidare själva och kollade på alla andra djur. Just det, för andra gången i mitt liv fick jag chansen att fotografera en påfågel med fjädrarna... hm... uppfällda? *skratt*

Vi hade jättetur med vädret. Det var nästan för varmt eftersom det var vindstilla där vi gick omkring i djurparken. Jag gjorde av med två rullar film (2 x 36 bilder). Fotade nog mest pumorna, leoparderna och förstås mina favoriter geparderna. Det fulaste djuret (finns det såna?) som jag tog kort på var nog maraboustorken. Ingen vacker syn alls... men den stod väldigt nära så det borde bli en bra bild i alla fall.

Efter nästan sex timmar bland djuren så åkte vi ett par kilometer till McDonald's och köpte hamburgare (eller ska man säga fiskburgare eftersom det var McFish?). Vi parkerade bilen i skuggan under en bro och åt våra hamburgare och avslutade sedan med glass. Klockan var då sju och jag märkte på Mårten att han ville åka tillbaka hem för att se fotboll. När jag hade ätit upp glassen (jag är ju alltid sist) satte vi oss i bilen och påbörjade färden hem. Tio minuter senare sköljde paniken och illamåendet över mig. Jag sa inget till Mårten utan hoppades bara på att det skulle gå över. Men det gjorde inte det. Inte blev det bättre av att vi körde på motorvägen mitt ute i ingenstans. Till slut sa jag att jag behövde gå på toa, men jag fick bara möjlighet till att pusta ut på en bensinstationstoalett i Enköping (vi åkte alltså från Eskilstuna där djurparken ligger). Efter en stund kände jag mig lite lugnare, men när jag kom ut och såg Mårten som verkade stressad... nja, det blev inte bättre precis. Jag sa det till honom, men han bara skrattade och sa att vi behövde inte alls skynda oss. Nej visst...

Väl hemma hos mig så visade det sig att det var en annan match på TV än den han hade tänkt se. Istället tittade vi på Smallville som jag hade spelat in på video. Sedan åkte han hem och jag hoppade direkt i säng.