2002-10-07

Morsan åkte hem för en stund sedan. Vi var nere vid centrum och köpte pizza. Innan dess så var vi på en lägenhetsvisning (ja, faktiskt). Vi såg att de hade en visning i det nybyggda höghuset precis i centrumet. När vi var på väg mot hissarna kom det en man mot oss som sa att den ena krånglade. Usch, tänkte jag... ska vi verkligen ge oss in på det här, i ett hus som ännu inte är färdigbyggt? Men när den andra (fungerande) hissen dök upp så klev vi in tillsammans med tre andra. Precis när dörrarna skulle stängas så dök det upp minst fem personer till som också klämde sig in i hissen. En äldre man sa skämtsamt att "tänk om vi fastnar och får stanna här hela livet". Det var ingen som skrattade åt det.

Vad kan man då säga om lägenheten? En tvåa på 89 kvm, jätteful, stor balkong men med utsikt åt vägen och huset mittemot. För just den lägenheten har någon betalat 2.320.000 kr. Hemskt. Men det finns värre... På den översta våningen är det en 4:a på 179 kvm. Den är såld för 6.950.000 kr. Där har de i alla fall havsutsikt. Men vad fan, det har ju jag också för "bara" 3000 kr i månaden. *skratt*.

Just det, pizzasnubben sa att han hört från arbetarna att hela huset är ett skitbygge. Det är redan strul med elen, avloppet och förstås hissarna som vi märkte av. Stackars de som ska bo där.