1999-08-11

Semester i Spanien

God morgon. Här är gårdagens story: Halv nio på kvällen satte vi oss i bilen och körde till Lo Pagán, San Pedro del Pinatar. Vi hittade turligt nog en parkeringsplats. Konserten skulle ju inte börja förrän vid elva. Vi var alltså på plats vid scenen i närheten av stranden redan vid nio-tiden. Vi hade ännu mer tur eftersom alla grupper höll på att repetera sina nummer. Det var någon spansk kille som tydligen var känd som först övade på scenen. Sedan övade en grupp som heter Blue 4U. De har en känd låt här i Spanien som för övrigt är låten till en ölreklam. Under tiden som de sjöng gick en kille förbi mig och Roger. Roger sa till mig att han trodde att killen var en i gruppen S.B.S. (Det var för deras skull vi kommit dit först och främst). Och mycket riktigt: när killen gick förbi oss igen såg vi att det stod S.B.S. på hans t-shirt. En stund senare övade han och de andra två i gruppen på scenen. Jo, just det. Innan S.B.S. var det danskorna Me&My som övade.

Nåväl, sedan var det ganska dött en bra stund. Riktigt länge... eftersom de var försenade. Musiken började inte förrän kvart i tolv. Vi stod på en mur och såg hela scenen jättebra. Grupperna uppträdde en efter en... jag var jävligt trött i benen och min rygg kändes som om den skulle sprängas. S.B.S. uppträdde förstås sist med fyra låtar. Sista låten de sjöng var den bästa... "Follow the leader" eller som den heter på spanska: "Sigue al lider". Det går inte att beskriva hur stämningen var under den låten... helt underbart. Folk dansade framför scenen, där vi stod på muren, bakom oss, på strandpromenaden... på stranden!!! Helt otroligt!

Jag tror att hela konserten sändes live på radiostationen som fixat hela grejen: "40 Principales". För när varje grupp sjungit färdigt hade de en liten paus då de slängde ut diverse prylar som t-shirtar, CD-skivor osv.