2003-04-23

Fan, vad jag är slut. Jag har ett bonuskort hos Stadium (man får poäng för varje sak man köper). Ikväll hade de en vip-kväll för sina kunder. Jag funderade på att köpa ett par jeans som var nedsatta från 399 kr till 199 kr. Sedan hade jag även fått en värdekupong där man kunde få 20 % rabatt på en valfri vara.

Morsan var på bio så jag åkte med farsan. Jag hade tagit två stycken Xanor innan (sammanlagt 1 mg). Efter någon timme mådde jag fortfarande dåligt, så jag var tvungen att ta 0,5 mg Xanor till. Nåväl, vill ni höra min byxprovarkväll? Det får ni vare sig ni vill eller ej. *ler*

När vi kom in på Stadium så letade jag först och främst efter 199 kronors jeansen. När jag inte hittade dem så haffade jag en kille och frågade var de prisnedsatta jeansen fanns. Han sa att de strax skulle komma ut med dem. Under tiden snodde jag godis från en tjej som gick omkring med en jättestor skål fylld av godheter. Jag drack även några glas cider som de bjöd på där.

Till slut raddade de upp jeansen i ett hörn av butiken. Jag rusade genast dit och försökte hitta en storlek som jag trodde skulle passa. Med Levi's vet jag att jag ska ha 28, 32. Men på de här stod det olika kombinationer som t.ex: S, R eller XL, L. Till slut tog jag med mig en S, L (small i midjan och lång benlängd) och en M, L. Den senare passade bättre (jag är väl en medium-människa), men den var mellanblå och jag ville ha en ljusblå. Så jag kilade tillbaka till högen av byxor och hittade en ljus i rätt storlek. In i provrummet igen... men trots att det var samma modell så satt den inte alls lika bra. Jag bestämde mig alltså för att köpa den mellanblå.

Sedan kommer vi till 20 % rabatten. Först var det tänkt att farsan skulle köpa ett par skor. Men han hittade inga som passade. Då tänkte jag att jag skulle kolla runt i affären och se om jag hittade något som jag verkligen ville ha. Vi hamnade vid jeans-sektionen där farsan fick syn på ett par beiga, lite urblekta jeans. Sagt och gjort... jag provade dem också. Men jag var inte nöjd med blekningen, det var inte alls snyggt.

Sen upptäckte jag ett par Levi's jeans (en modell som jag redan har i mörkblått). Den fanns också i den där lite annorlunda beiga färgen. Jag fick hjälp av en anställd där att hitta rätt storlek. Väl inne i provrummet så upptäckte jag att prylen som man drar upp blixtlåset med var helt deformerad. Det var bara att ropa på den som jobbade där igen. "Oj, det var ju verkligen konstigt" sa hon, men hämtade ett par nya jeans åt mig. För sista gången provade jag jeansen som hon letat fram... och fantastiskt nog så satt de bra, var helt okej färg... även om den där blixtlåsgrejen var en aning deformerad där också (fast inte alls lika mycket som på den andra). Så jag köpte även de byxorna med 20 % rabatt.