2014-07-05

Väderprognosen säger sol och +25 grader när vi ska åka. Vilken tur för jag ska ju åka i klänning. Bilen har iofs AC men man vill ju ändå inte frysa när man väl kliver u... nej, kanske inte.

Det känns som att jag packat det mesta men det är säkert massor kvar. Vissa saker kan man inte packa förrän samma dag... som hårborste och tandskena. Mina päron kommer hem från sin semester på måndag. Mårten och jag åker dagen efter. Mitt mobila bredband har jag med mig (i mobiltelefonen) så jag lägger kanske in bild eller text när vi åker genom Sverige. Sedan byter jag till ett vanligt sim-kort men det använder jag bara i nödfall för det är inte billigt precis. Väl i Spanien köper jag spanskt sim-kort med bono para navegar... För ca 6 euro får man surfa 600 mb per månad... eller något liknande. Förra året köpte jag nummer hos Carrefour (typ som ICA Maxi). 500 mb för 5 euro... men i år har de ändrat... nu kostar det 10 euro och man får bara 300 mb för surfning men det ingår samtalstid... vilket är helt ointressant.

Nä... nu orkar jag inte tänka mer. Är helt slut. Har knappt suttit stilla idag. Jag har tvättat kläder, vattnat växter, packat osv. Det jobbigaste var strul med nya netbooken. Men det löste sig tack vare Mårten och en supportkvinna jag chattade med. Min gamla bärbara dator fungerar fortfarande men har kass batterikapacitet och processor. Den är ju urgammal... så jag skaffade en ny. Det är en transformer... *ha, ha*. Man kan ta loss tangenbordsdelen så att datorn blir en surfplatta. Fast det var inte därför jag skaffade den. Storleken, märket, priset och batteritiden på 11 timmar var avgörande.

Jag har en ny kamera också som ska med på resan. I massor av år har jag varit med i en undersökningspanel där jag registrerat all mat jag köpt. Man samlade poäng som man kunde byta mot prylar. Jag tog aldrig ut något förrän nu eftersom alla operationer och annan skit gjort att jag inte orkat fortsätta. Det ska bli kul att fota resan. Jag säger varje år att jag ska fota mer men i år ska jag verkligen försöka. Att ha handväskan lätt tillgänglig är nog ett bra första steg.

Måste sova, börjar se suddigt. Min hjärna började bara sätta igång på högvarv när jag tänkte på resandet. Jag har med mig flushable toiletseat covers... bra va? Sova ja...