2024-06-29

Jag gick in på Threads. Mitt senaste inlägg har setts av mer än 500 personer. Va?
Så här ser sidan av min arm ut idag…

2024-06-28

Dagens lunch/middag: sockerfri nyponsoppa med mjölk.

Jag bytte namn nyligen på TikTok. Jag bytte till det namnet jag hade från början. Förra namnet var inte bra för alla trodde att jag var från deras land. Folk hälsade på mig på svenska, tyska, engelska, spanska och en massa andra språk. Namnet jag använder nu får folk att tro att jag är engelsk. Men… folk får även lite fel uppfattning… för en del av mitt namn kan tolkas på två olika sätt och det verkar som att de flesta väljer det alternativet som jag inte menar. *ha, ha*.

Jag hamnade på en koreansk livestream. Han började säga första delen av mitt namn… sen blev han tyst. Sen sa han hela mitt namn och sa "That's an interesting name". Sen fortsatte han ställa en massa frågor. Jag svarade… sen blev jag räddad för han var i en match med en annan streamare och han fokuserade mer på det och inte mig… så jag kunde smyga ut… för jag kollade på en annan streamare som jag ville tillbaka till. Pinsamt… kan jag aldrig få vara osynlig i bakgrunden? Ha, ha…
Just nu lyssnar jag på den vietnamesiska sångaren på TikTok. När jag kom in på hans live så hälsade han på mig... så jag hälsade tillbaka i chatten. Då sa han igen "hello Vivi". *ha, ha*.
 
Min dag var skit. Jag ställde klockan på 8 imorse för Mårten skulle hämta mig vid 9 för att åka till min husläkarmottagning och träffa en sköterska (min husläkare är på semester) för att visa upp min arm.

Skit nr 1 idag var: Jag vaknade med ett ryck av väckarklockan. Oftast vaknar jag innan men inte idag.

Skit nr 2 idag: Jag brukar skicka meddelande till Mårten på Messenger att jag är vaken. Han svarar alltid, men inte idag. Jag väntade någon minut och skrev sen och frågade om han var vaken. Inget svar. Jag ringde honom på Messenger. Inget svar. Jag ringde Mårten på hans vanliga mobilnummer. Inget svar. Jag blev jätteorolig att något skulle ha hänt så jag mådde dåligt och behövde ta mer Xanor (jag tog även innan för att kunna ge mig ut).
 
Skit nr 3 idag: Jag ringde min morsa på hennes mobil. Inget svar. Jag skrev till morsan på Messenger att jag var tvungen att göra mig i ordning och undrade om hon kunde försöka få tag i Mårten. Inget svar... så jag försökte ringa Mårten igen och efter ett tag svarade han. Tydligen var det något fel på hans mobil...

Skit nr 4: Mårten hämtade upp mig och vi åkte till husläkarmottagningen. När vi hade parkerat och klivit ur bilen så sa Mårten att han inte mådde bra, att han mådde illa. Fuck, tänkte jag. Jag har kräkfobi. Jag sa åt honom att dricka vatten. Sen började vi gå mot husläkarmottagningen. Efter någon meter så gick Mårten ut på en gräsplätt... och sa åt mig att vända mig om. Helvetes jävla skit, tänkte jag och gick vidare mot husläkarmottagningen själv med fingrarna i öronen. Jag mådde jättedåligt och var tvungen att ta ännu fler Xanor. Mårten sa att han inte spydde... men vad fan skulle jag vända mig om för och gå därifrån? Bara skit med allting...

Jag gick ändå till husläkarmottagningen fast jag mådde asdåligt. Efter en tids väntande fick jag träffa en sköterska. Hon tittade på armen, klämde lite också... gjorde förskräckligt ont. Hon tyckte att den armen jag har problem med var lite varmare än den andra. Hon tog även vanliga tempen i örat och sa att jag hade feber. Jag sa att innan min mens brukar jag ha ca 37,4. Termometern visade mer men inte över 38 i alla fall. Nåväl, jag fick gå till ett annat rum där hon stack mig i fingret för att kolla snabbsänkan. Den låg på 11. Sen gick hon iväg för att hämta en läkare för att kolla på min arm. Den läkaren kollade också på min arm och sa att hon tyckte att det bästa var att jag bara lät armen läka av sig själv. Fattar inte att alla säger olika... på röntgen sa de att jag skulle ha kortisonsalva, på närakuten sa de en kräm mot blåmärken. Det enda hon rekommenderade var att jag ska smörja armen med någon fuktgivande lotion för av någon okänd anledning så är armen snustorr.

Efter åkte vi till min morsa för att berätta allt. Jag kunde inte vara där så länge för jag mådde dåligt, var tvungen att åka hem. Jag hade mat hemma som min morsa gjorde dagen innan men jag hade ingen aptit efter all skit idag så Mårten fick ta den maten. När Mårten kom hem till sig så pratade vi lite i telefon... men jag kände bara att jag mådde skit när jag pratade med honom. Jag sa som det var... att jag just nu inte klarar av att se honom eller höra honom för det enda jag kan tänkta på är det jävla "vänd dig om" och att jag trodde att han skulle spy. Jag pallar inte med sånt. Kan inte rå för hur jag mår heller.

Jag har stängt av min telefon och blockat både Mårten och morsan på Messenger. Varför jag blockar morsan? För att hon inte svarade i telefon. Tänk om det hade hänt något allvarligt och jag verkligen behövde få tag i henne? Jag vet inte hur länge jag kommer ha dem blockade. Förr eller senare behöver jag kanske mat. Jag kan inte gå och handla själv... det är också skit. Nej, jag ska bara fokusera på mig själv ett tag och försöka ta det lugnt och tränga undan all skit i mitt liv.

Jag har ingen koll alls på hur mycket Xanor jag tog idag men jag mår jättedåligt nu så jag får väl ta mer. Jag kan inte skriva mer nu för jag ser inte alls vad jag skriver. Jag måste ta smärtstillande... har ont i magen.
Mår inte bra. Sitter och kollar på Reed Timmer på Youtube samtidigt som jag ser på TikTok på mobilen. Jag lyssnar just nu på en sångare från… kanske Sydamerika… definitivt inte Spanien. Jag har bytt namn igen men det hjälper inte. Så fort jag kom in på hans live så sa han "Welcome Vivi! (jag heter inte Vivi längre men jag skriver det här ändå, enklare så). Han sa det fast han var mitt i en sång. Sen tackade han för att jag gav en massa likes. Det måste ju betyda att alla som sänder kan se det. Jag ska försöka smyga bort från hans live… eller… jag kan skriva i dagboken först om min dag idag… men jag sätter mig vid datorn. Orkar inte skriva mer på mobilen.

2024-06-27

Idioter överallt…

2024-06-26

Jag fick mat från mamma idag. Färskpotatisen i mitten ser ut som att den har ett ansikte…

2024-06-25

En gammal deltagare från TV-serien Robinson började följa mig på TikTok. Jag minns honom inte alls. Kommer jag följa honom? Nej, förmodligen inte. Jag följer bara folk som är intressanta att se på när de sänder live eller folk som lägger upp intressanta videor. De som jag redan är vänner med tar jag inte bort såklart. Det blir för rörigt om jag följer många. Just nu följer jag 85 stycken. Hur många följare jag har? 1407. Jag vet inte hur det gick till. För 5 år sedan laddade jag upp två foton… sen för ett par veckor… eller månader? Äh, när jag loggade in för inte så längesedan så hade jag nästan 1000 följare. Nåväl, det är kul i alla fall… fast ibland är det lite konstiga människor som skriver till mig.
Så här ser min arm ut idag. Ingen större förbättring. Andra bilden visar hur det ser ut på sidan av armen. Jag behöver kanske en kortisonkräm…



Jag hittade en kille på TikTok som sjöng ganska bra. Det första han sa när han sjöng färdigt var "Hello Vivi!". Näää… jag vill inte prata… bara lyssna. Nåväl, jag bläddrar vidare på TikTok för han sa att han skulle stänga ner streamen för dagen.

2024-06-24

Jag tänkte nästan träna idag men det är för varmt och jag har fortfarande ont i armen.

Jag är tydligen korean nu. Netflixsnubben tackade mig på koreanska… okej… eller så blandar han ihop mig med någon annan. Öh, tror inte det finns så många blonda Vivi som kollar på hans live. Nåväl… 고마워요
Jag har fortfarande ont i armen. Jag tar smärtstillande men det hjälper inte mycket. Jag har på Ipren gel på armen också. Det hjälper kanske lite. Ska gå och lägga mig snart för jag är trött.

2024-06-23

Fick två meddelanden till från mina stalkers. Stänger av mobilen nu.
Nä, jag ska lägga mig nu. Min stalker skrev till mig nyss på TikTok… alltså en av killarna i den kinesiska dansgruppen. Jag måste be Mårten kolla om han kan se om jag är online eller inte. Killen kanske bara chansar för att se om jag svarar.

Fan, nu skriver en annan från samma grupp. Vet inte varför de är så på… jag sa senast att jag inte hade så många coins som de ville ha. 100 coins är mycket eftersom man i snitt får en eller två per kista eller goodiebag. Ofta får man ingenting alls… så det tar tid och tålamod att få ihop gratis coins. Visst, idag hade jag tur med mitt andra konto för jag fick 9 coins från en kista.

Nåväl… god natt.

2024-06-22

Jag har inte lagt mig än. Japp, jag fastnade i TikTok. Jag kollade på en koreansk Netflixkändis. Han körde matchningar mot andra användare på TikTok. Jag försökte hjälpa till lite. "Thank you so much Vivi" sa han efter att jag skickade en gåva till honom. Sedan blev han röd i ansiktet och harklade sig. Han satte kanske något i halsen… *ha, ha*.
Jösses. Jag kollar fortfarande på dansarna med mitt andra konto på TikTok. En av killarna skrev något på sin telefon och så dök det upp ett meddelande på min andra telefon. Jag tänker inte läsa eller svara idag för jag skrev till en annan av killarna att jag skulle sova. De borde inte kunna se om jag är online eller inte… tror jag. Jag är online men jag kollar och lyssnar på en vietnamesisk man sjunger. Han sänder nästan varje dag i flera timmar. Det är som att vara på en konsert. Tyvärr gillar jag nästan inga låtar han sjunger… men han har en så bra och avkopplande röst så jag lyssnar ibland för att varva ner.

Fan, såg nyss en av killarna hålla på med telefonen igen… och mitt andra konto fick ett meddelande. Aaaaahhhhh, irriterande. Jag måste komma ihåg att gå in i inställningarna och dölja vilka jag följer så ingen (framförallt danskillarna) fattar att jag är båda personerna.

Nä, måste sova. Är trött och mår dåligt.
Så irriterande med TikTok ibland. Jag vill bara koppla av och se på något intressant. Inte chatta osv.

Skit, jag glömde sätta igång Pokémon sleep före 04. Fan.

TikTok ja… dansgruppen som förföljer mig skriver hela tiden. Jag såg att de var live för ett tag sedan så jag gick in och kollade. Jag gav dem typ 5000 likes så de kom upp i 10000 likes. De tog de fram ett hjul med… bestraffningar tror jag… eller kanske annat också. Ärligt talat så fattade jag inte ett skit av vad någon sa. Varken killarna eller tjejen som ledde deras live. Efter ett tag förstod jag lite… en av killarna försökte smöra för mig. Pinsamt, han uttalade inte min namn rätt heller. Det är ju bara fyra bokstäver, det borde inte vara så svårt. I alla fall… jag tyckte de sa att för 100 coins kunde jag välja en kille och snurra på hjulet. Va? Skämtar de? 100 coins? Jag har just nu 414 coins. Inte en chans att jag slänger bort en så stor del av mina coins. Jag ger aldrig gåvor över 10 coins. Jag tittar på så många olika streamare och vill kunna ge alla lite.

Känner mig irriterad och sur. Dansgruppens live är skit också. Den hackar och ljudet är ganska kasst. Och sen är de så jäkla giriga. Man kan inte kräva så mycket cash när man bara har 10 tittare och en som skriver i chatten. Jag kollar fortfarande på deras live med mitt andra konto. Det händer inte mycket där och de har fortfarande bara 10 tittare.

Jag hatar också pinsamma grejer som att de pratade med mig och jag inte förstod deras dåliga engelska. Kände mig så dum… men egentligen borde jag inte tänka så. Det är deras problem om ingen fattar vad de säger. Jag ska försöka undvika dem. Till slut tröttnar de kanske på mig.

2024-06-21

Firade midsommar med Mårten och mamma. Kom på att det skulle passa bra med gräddtårta så Mårten köpte en som vi alla åt. Jag fick med mig resterna hem. Hela tårtan var supergod och färsk. Jordgubbarna var jättesöta.

2024-06-20

Jösses, jag tror jag dör. Kanske inte bästa uttrycket att använda när man är döende. Nåväl, jag tittar på TikTok och hamnade på en koreansk sångares livesändning. Han sjöng ganska bra så jag satt och tittade länge. Plötsligt dök det upp på skärmen att jag hade fått en månads gratis medlemskap. Jag skrev "Wow, thanks!!!!" i chatten för att vara artig. Sen... jösses... han bytte musik... sen dök min bild upp över nästan hela skärmen och han skrek "WELCOME TO THE FAMILY VIVIIIIIIIII!!!!". Kul, men så pinsamt! Jag vill ju bara vara osynlig i bakgrunden. Jag ska kolla vidare på honom nu. Han är ganska rolig och sjunger bra. Perfekt underhållning på en... vad är det för dag idag? Torsdag? Känns som fredag...

Ibland får man konstiga meddelanden på TikTok. Vad spelar det för roll om jag har Telegram eller Zangi när han inte kan engelska och jag inte kan tyska?

Varenda medlem i killgruppen med dansare som jag hittade igår på TikTok följer mig nu, till och med ledaren. Jag blev glad... ända tills jag kom på att de förmodligen kommer prata med mig om jag går in på deras livesändning. Jag var inne med mitt andra konto ett par gånger och de hade knappt några tittare.

Det mesta på TikTok är kul. Det finns ett par saker som stör mig: När den som har streamen låter överdrivet glad när vissa kommer in i chatten. Jag tycker man ska behandla alla likadant, alla bidrar ju till streamaren oavsett om det är dyra gåvor, billiga gåvor, likes eller att man bara tittar på sändningen. Utan alla oss "små" tittare så hade de inte varit där de var idag. En annan sak som stör mig är när streamare ändrar personlighet... blir för självgoda. Som t.ex. killen jag följer från en koreansk Netflix dejtingserie. Han blir mer och mer förändrad för varje dag som går. För ett par minuter sedan körde han en matchning mot en annan person. Matchning är typ att under 5 minuter så tävlar de mot varandra om vem som kan få mest poäng. Poäng får de antingen från folk som dubbelklickar på skärmen (ger 3 poäng en gång per runda) eller de som skickar gåvor (olika poäng beroende på hur dyr gåvan är). Under själva matchningen finns även flera olika mini-event som t.ex. ger 3 gånger mer poäng under en kort tid. Det var någon som gav killen en ros under ett sådan event. Killen sa "tack, men skicka inte rosor när det är 3x poäng". Jag har inte satt mig in i reglerna... men kan inte förstå varför det skulle vara negativt att skicka en billig gåva just då. Spelar roll... det var bara sättet han sa det på. Det lät så otrevligt.

Det är säker mer jag stör mig på men min hjärna har slutat verka. Jag ska fixa en fågelvideo, sen borsta tänderna och lägga mig. Mår inte bra idag heller.

2024-06-19

Jag har följare på TikTok… och nu även förföljare. Nej, inte riktigt. Jag hittade en asiatisk killgrupp som dansar. Jag kollade bara några sekunder men det verkade okej så jag började följa dem. Sen gick jag ur för jag kollade på en annan dansgrupp innan. Omedelbart fick jag flera nya följare och en skrev att han hade sett att jag kollade på streamen. Jag svarade att jag hade gjort det. Han undrade varför jag inte kollade mer. Jag svarade att klockan var mycket här, mitt i natten.

Måste lägga mig nu. Mår inte bra.

2024-06-18

Mårten lyckades fixa en akut-tid hos tandläkaren redan på förmiddagen. Så min tand är lagad nu. Det visade sig att det inte var själva tanden som hade gått av. Det var en gammal lagning som lossnat. Allt gick smidigt förutom att tandläkarens assistent inte var bra på att suga upp vatten som samlades i munnen. Flera gånger var jag tvungen att svälja för annars skulle vätskan kanske runnit ner i luftstrupen eftersom jag inte känner det. Bedövningen var sådär. Jag sa redan innan att jag är svårbedövad

Fan, tappade precis mobilen på foten. Jag skulle öppna en goodiebag i TikTok för att få gratis mynt... och mobilen gled ur min hand. Skit. Visst, hade den ramlat i golvet hade den kanske gått sönder...

Tandläkaren ja... jag sa att jag alltid varit svårbedövad hela mitt liv men att Xylocain brukar fungera. Tandläkaren bedövade mig med det. Hon gjorde till och med lite extra. Efter en stund frågade hon om det kändes bedövat. "Nej, inte speciellt" sa jag. Hon sa "Vi gör ett försök men säg till om det gör för ont". Hon började jobba på tanden... och då kom värken. Hon gav mig ännu mer bedövning och väntade ett par minuter. Sedan fortsatte hon att fixa tanden. Det gjorde fortfarande ont men jag orkade inte säga till en gång till för hon sa att det inte var så mycket kvar att göra.

Efter tandläkaren åkte Mårten och jag till närakuten. Min arm ser nämligen sämre ut och jag har ett rött område som har blivit tre gånger större än igår. Jag har även en konstig, smått upphöjd svullnad som är röd. Det gula området har också spridit sig nästan runt armen. Jag tänkte att det kanske var lika bra att låta en läkare kolla på det. Hela tiden vi var på närakuten hade både Mårten och jag mask. Vi var de enda som hade det. Jag menar... det är ju en närakut dit folk kommer som är sjuka. När vi var där visade det sig att det var ett klokt val. Flera personer i väntrummet hostade och nös.

Vi satt i väntrummet på närakuten i mer än en timme. När vi väl fick komma till receptionen/kassan eller vad man ska kalla det så tittade killen lite på min arm och sa att det inte var något att oroa sig för men han gick ändå iväg för att rådfråga en läkare. När han kom tillbaka sa att han tyvärr så var det inget som var allvarligt. Men han var ändå förvånansvärt snäll och sa att samma sak hade hänt honom och han förstod hur ont det gjorde. Han sa att orsaken till att det gula området sprider sig är för att kroppen försöker fördela den främmande vätskan. Han tipsade om en kräm som heter Hirudoid. Han försökte uttala det verksamma ämnet, skrattade och bad om ursäkt att han inte kunde säga det. Vad heter det verksamma ämnet? Glukosaminoglykanpolysulfat. Ja, som ett ord. Mårten frågade hur mycket "besöket" skulle kosta och killen tittade på oss, log och sa lågmält "Jag kallar det rådgivning så kostar det inget". What? Det behövs verkligen fler i vården som honom. Han kändes som en normal människa med känslor och inte alls som en robot (som tyvärr många är). Medmänsklighet är väl ordet jag letade efter. När vi skulle gå önskade han mig lycka till och sa att jag inte skulle oroa mig.

Vi åkte förbi min mamma igen och berättade allt som hänt. Jag åt lite glass för hela min mun var bedövad efter tandläkarbesöket så jag kunde inte äta något hårt. Ville inte råka bita mig i kinden. När jag kom hem så låg det ett kuvert innanför dörren från sjukhuset. Det var resultaten från magnetröntgen. Jag vet inte vad det är för jävla fel på vården... det enda som stod i brevet var att de inte hade sett något ovanligt, allt var normalt. Och så tjatade de igen om benmärgsprov. Jag har inte någon jävla MS!!! Och även om de tycker allt såg normalt ut... men normalt var? Bara i huvudet eller resten av kroppen också? Tanken var ju att de skulle göra magnetröntgen för att lista ut varför min känsel är nedsatt och fortsätter försämras dag för dag... och även kolla om min cancer har spritt sig. De nämnde inte ett ord om cancer i brevet. 

Vården i Sverige är skit. Jag trodde att jag skulle få mer stöd när jag har cancer... typ att de skulle fråga mig om jag behövde mer Xanor (vilket jag behöver) eller något som underlättar vardagen. Ingen frågar mig hur jag mår psykiskt, om jag vill prata med någon osv. Nu vill jag inte det men det hade varit trevligt om någon faktiskt brydde sig så pass mycket att de åtminstone frågade. Det är så här världen är. Ingen bryr sig om någon annan. Jag får tydligen leva med min ångest, känsel som försvinner och cancer som dödar mig... utan att få någon som helst medkänsla eller hjälp från vården.

Vi får se hur länge jag står ut. Jag vet att jag har sagt många gånger att jag ger upp men nu börjar jag faktiskt nå en punkt där allt känns extremt jobbigt, nästan olidligt. Jag orkar inte mycket mer...

Ett riskorn? Nej, en femtedel av en av mina tänder. Jag satt nyss och tuggade tuggummi och laddade upp en fågelvideo när jag märkte att tandbiten lossnade. Förmodligen var det inte på grund av tuggummit. Jag kan inte minnas att jag har tuggat något hårt de senaste dagarna. Skit samma varför… nu måste jag fixa tid hos tandläkaren. Ska be Mårten hjälpa mig. Jag minns inte ens när jag var hos en tandläkare senast. Så jobbigt… trodde jag var klar med läkarbesök för ett tag… men nej. Hela jag faller tydligen isär.

2024-06-17

Hej, hej, hi, hello, hallo, hi… nej, stänger ner TikTok ett tag. Kom kanske på varför så många hälsar. Framför ens användarnamn står en siffra som visar ens gifting level. Ju fler gåvor man ger desto högre siffra har man. Många har ingen siffra alls. Jag nådde nivå 10 idag. Det finns vissa som har nivå 30 redan men nivå 10 verkar inge en viss respekt också. Folk som ser min nivå vet ju inte att jag har använder coins som jag tjänat helt gratis…
Fan, måste alla prata med mig och bjuda in mig att vara med live på TikTok? Jag bytte användarnamn för att smälta in mer i mängden men det gör tydligen ingen skillnad. För någon minut sedan var det någon arabisk snubbe som bjöd in mig. Jag vill inte… jag kan inte heller styra vilka streamare jag hamnar hos. Jag trycker på "inte intresserad" om det är någon jag inte vill se. Det fungerar sådär, jag får ändå upp folk inom samma kategori. För ett par dagar sedan verkar allt ha återställts för nu dyker streamare upp igen som jag valt bort förut. Irriterande.
Så här såg min arm ut igår. Den ser likadan ut idag och det gör fortfarande ont.

2024-06-15

Min handled ser lite missfärgad ut idag. Jag har fortfarande ont…

2024-06-14

Två av de fyra sticken jag har. Det här är de två som är på sidan av handleden. Lite svullet… och jag har fortfarande svinont i armen.

2024-06-13

Jag sov en timme inatt så min hjärna fungerar inte som den ska. Igår var jag på sjukhuset för att undersökas med magnetröntgen. Jag fick först gå till... neurologmottagningen? Äh, minns inte. När Mårten och jag kom dit såg alla så förvånade ut, ungefär som att de inte väntade sig att någon skulle dyka upp. Jag fick ett rum i alla fall och kläder att byta om till. Sen kom det in en kvinna som skulle sätta en "infart" som de kallar det. De kan koppla dropp, anestesi osv till samma infart. Redan från början märkte jag att hon var osäker. Hon började sticka mig på sidan av handleden och jag tänkte för mig själv... "det där kan väl inte vara rätt?". Hon hade jätteproblem och det gjorde ont. Jag sa det till henne men hon verkade inte förstå att det gjorde ont. Hon sa något i stil med "det kan kännas lite obehagligt". Hon lyckades inte med första sticket så hon stack en halv centimeter ifrån det första stället. Åter igen gjorde det väldigt ont. Jag sa till henne att det kändes som en tjock nål satt i min arm och det gjorde ont hela tiden. Jag är inte en person som klagar på någons jobb men jag hade ont och de senaste 11 åren har jag opererats 7 gånger för bråck, blindtarm och cancer så vad jag mindes så satte de alltid en "infart" antingen på ovansidan av handen eller i armvecket. Jag sa inte exakt så till henne utan formulerade det lite finare. Jag vet inte om det var för att hon var dålig på svenska men vad jag än sa så verkade hon inte förstå någonting. Hon började bli mer frustrerad och bytte till ett ställe mitt på armen. Jäklar vad ont det gjorde när hon stack där. Jag tål smärta ganska bra och skriker aldrig när det gör ont, jag lider i tystnad. Smärtan jag kände av all tre stick var hemsk. Det gjorde så pass ont att jag inte ens kunde prata. Jag kunde inte ligga stilla, hela kroppen vred sig och tårarna rann. Kvinnan gav upp och sa att den senaste infarten hon hade fixat fick duga för precis i samma ögonblick kom även en man som skulle köra mig till röntgenavdelningen.

När Mårten och jag kom till röntgen så sa vi att det gjorde jätteont i min arm på alla ställen den första kvinnan hade försökt fixa en infart. En narkossköterska och en narkosläkare kollade på min arm med nästan lite chockade miner och sa något i stil med att "så där ska det absolut inte vara". Sköterskan tog bort allt och tittade på ställena där jag hade blivit stucken och sa att den första kvinnan hade gjort allting fel. Alla tre gångerna hade hon missat kärlen. Tydligen sprutar de också i någon form av saltlösning (om jag fattade det rätt) men eftersom infarterna inte var i kärlen så hamnade vätskan i huden. Sköterskan sa att jag måste hålla koll på min arm för om huden ändrar färg och känns hård så måste jag kontakta läkare på en gång. Sköterskan fixade en ny infart på ovansidan av handen. Jag kände bara ett litet stick och sen var det över. Det märktes att hon hade gjort det där många gånger. Alla där på röntgen var jättetrevliga... och inte bara för att jag grät av smärta. Det gör förresten fortfarande skitont på alla tre ställen på min arm. Det känns som någon slagit mig med en hammare. Bara jag nuddar huden så gör det jätteont.

När strulet med infarten var fixat så fick jag gå in i själva rummet där magnetröntgenmaskinen var. Jag fick lägga mig på en speciell brits, förmodligen utformad så att man ska röra sig så lite som möjligt. De började med att ge mig smärtstillande via infarten, sedan fick jag andas in syrgas via en mask som täckte näsa och mun. Innan frågade de faktiskt mig om det var okej att de använde den. Det är kanske många som inte gillar det. Sen minns jag inget mer för jag blev sövd. När jag vaknade upp kändes det som att det hade gått ett par minuter men hela undersökningen tog en timme. Jag tror att de väckte mig på röntgenavdelningen... men jag minns inte att de körde mig tillbaka till neurologmottagningen. När jag var där igen fick jag dricka lite lingondricka, sen bytte jag om och Mårten och jag gick därifrån. Jag vet inte om de hade ont om personal eller något men hela den mottagningen kändes bara rörig och konstig. Mårten och jag åkte till min morsa efteråt men först stannade vi och köpte glass (jag var tvungen att fasta inför sövningen) och jag köpte en nallebjörn för 300 kr för jag behövde muntra upp mig själv lite.

Mårten fotade min arm på sjukhuset. Jag har gjort bilden suddig där det är en massa blod bara för att det kanske inte är så kul att se. Den första bilden är på sticket som var mitt på armen, andra bilden tror jag Mårten tog efter undersökningen eftersom jag har dropp kopplat till infarten.




Jag har laddat över bilderna men jag orkar inte skriva idag. Jag gör det imorgon. Jag var och gjorde MRI idag... eller igår om man ska vara korrekt... men jag har varit vaken i 25 timmar så för mig är det idag. Måste sova nu.

Har aldrig sett det här på Threads. I och för sig så har nog inga av mina kommentarer fått 100 visningar tidigare. Nej, nu ska jag fixa bilderna.

När jag inte mår bra försöker jag överstimulera hjärnan för att inte tänka på hur jag mår. Därför ser jag på två olika TikTok-streamare (jag har två TikTok-konton). På ena mobilen har jag en kinesisk dansgrupp. På andra mobilen som jag fört över bilden till TVn tittar jag på en koreansk kille… nej, en man får man väl säga om han är ca 34 år. Han var med i en koreansk dejtingserie på Netflix som heter Single's Inferno. Jättebra serie, det finns flera säsonger. Jag följer tre andra från samma säsong. Den äldsta är 36 år.

Utöver TikTok så kollar jag på stormjägaren Reed Timmer… eller har han slutat nu? Typiskt. Jag får väl kolla på Brandon Copic. Jag spelar även Pokémon Go på en annan mobil. Ja, jag har tre mobiler på och Tvn. Jag måste köpa en ny mobil snart. Tre av mina 5 mobiler går inte längre att uppdatera för de är från 2016 och 2017.

Jag mår inte bra för… det berättar jag i nästa inlägg. Jag måste föra över två bilder till datorn från mobilen.

2024-06-11

Det brukar oftast ta lång tid att få upp en fågelvideo på Youtube. Själva uppladdningen till deras servrar går ganska fort men bearbetningen brukar ta lång tid... kanske mellan 5 och 10 minuter. Jag filmar i 4K så det är stora filer. Senaste veckan går det däremot ovanligt fort. De har kanske förbättrat sitt system eller något.

Nej, nu ska jag göra mig i ordning för att sova. Jag måste upp tidigt imorgon...

Fan… man måste vara försiktig med TikTok. Jag kollar och lyssnar på en viatnamesisk sångare. För att visa min uppskattning när han sjunger så dubbelklickar jag för att gilla hans stream. Jag gäspade nyss medan jag tryckte på skärmen. Tydligen råkade jag med tummen komma åt ikonen för att skicka rosor. Minst 3 stycken skickades. De kostar bara en coin styck men det gör ju inget egentligen för alla mina coins har jag tjänat ihop helt gratis.

2024-06-10

Jag valde att svara fejk-skådisen ändå. Jag är bra på att döda konversationer. *ha, ha*



Det finns så jäkla mycket skit på Internet. Här är ett sätt folk blir lurade. Kan dela med mig så kanske inte folk går på det.

För flera år sedan fick jag ett meddelande på Instagram från en person som sa sig jobba på ett företag som gör smycken och klockor. De erbjöd mig att prova några produkter helt gratis i utbyte att jag lade upp bilder på Instagram och skrev om produkterna. Direkt tänkte jag: "nej, det låter för bra för att vara sant". Nyfiken som jag är så svarade jag ändå och låtsades vara intresserad. De förklarade att produkterna var gratis och att allt jag behövde betala var frakt på typ 300 kr (jag minns inte exakt hur mycket det var). Jag tyckte det lät konstigt. Visst, "företaget" låg inte i Sverige. Minns inte vilket land det skulle skickas ifrån. De sa att jag kunde välja några produkter som jag ville ha från deras hemsida. Hemsidan såg normal ut, inget konstigt.

Grejen är den här... förut så kollade jag på och köpte mycket smycken (inte äkta smycken). Jag var expert på att hitta smycken som var svinbilliga men såg svindyra ut. Jag hittade smycken både i andrahandsbutiker, vanliga affärer och på nätet. När Wish och alla andra billighetssidor dök upp på nätet kunde jag sitta i timmar och kolla på allt möjligt, inte bara smycken och klockor.

Jag har fotografiskt minne... och när jag tittade på det så kallade "företagets" hemsida så kände jag igen flera produkter. Det här "företaget" utgav sig för att vara de som hade designat smyckena och priserna var jättehöga. Om jag tar ett exempel så fanns det ett armband med en uggla. Det kostade typ 10 kr hos Wish och Alibaba men flera hundra på "företagets" hemsida.

Om jag hade valt 5 produkter från det där "företaget" så hade jag alltså behövt betala 300 kr frakt. MEN: Exakt samma 5 produkter hade kostat 50 kr och gratis frakt från Wish. Jag har ingen aning om det där "företaget" verkligen skickade ut produkter till folk men oavsett om de gjorde det eller inte så gick de väldigt mycket plus.

Vissa skulle kanske inte kalla det att det är att lura... men jag tycker det. Nu senast har jag fått flera meddelanden igen på Instagram om att prova gratis solglasögon. Jag googlade och det verkar vara samma sak. Folk pröjsar jättemycket i frakt för att få gratis solglasögon (som är billig skit).

Jag har kollat på TikTok hela dagen. Vad jag än kollade på så var det hela tiden "hej Vivi", "tack Vivi", "läget Vivi, "tack för att du tappar Vivi". Trycker på skärmen alltså för att gilla streamen. Måste lägga mig snart.

2024-06-08

En till fejk-kändis skrev till mig. Jag har tagit bort personens användarnamn för även om de är fejk så vill jag inte hänga ut dem. Den riktiga skådisen har 1,8 miljoner följare… den här 0. Jösses… Engelskan är också lite konstig. Jag svarar en del fejk-konton för att jag är nyfiken på vilka de är egentligen och varför de gör så här… men det är något med just den här personen som gör att jag inte tänker svara. Jag följer min magkänsla helt enkelt.

Så här ser jag ut med TikToks cartoon-filter som tjej. En sak jag märkte när jag provade killversionen är att man måste posera annorlunda, det ser knasigt ut annars. Ha, ha…

2024-06-07

Haha! På TikTok finns det ett cartoon-filter som gör att man ser ut typ som en Disneyfigur. Klickar man på skärmen med filtret på så växlar man mellan tjej och kille. Så här ser jag ut med killfiltret. Ha, ha. Kan inte sluta skratta. Ser att jag måste förga mitt hår snart. Det har växt typ 2 cm sen jag färgade det senast.

Man skulle kunna tro att det mest är kvinnor som tittar på mina fågelvideor... men enligt Youtubes statistik så är de flesta män. Eller så använder de sina mäns konton. Intressant...


 

Jag ska försöka lägga mig tidigare idag. Jag stängde ner TikTok för ett tag sedan för folk pratar alltid med mig… alltså de som streamar. Jag vet inte varför… det finns ju andra att prata med. Alltså… det är ju kul… men jobbigt också för jag vet inte alltid vad jag ska skriva. Det hjälper inte heller att de flesta är dåliga på engelska. Jag ska inte in på TikTok igen idag för då fastnar jag bara där i flera timmar. Just det, kom på att jag måste in på Instagram och svara fejk-kändisarna. Sen ska jag ladda upp en fågelvideo, sen sova.

2024-06-05

Mensvärk… Usch, har inte haft så här ont på flera år. Måste ta mer smärtstillande…

Vad är klockan? Halv sju på morgonen? Oj, måste sova. Jag fastnade i TikTok-världen igen. Det finns ju så mycket att se. Det jag sysslade med senaste timmen var att försöka locka fler tittare till en kille som sjöng. När jag först fick upp hans stream var jag tvungen att lyssna på minst två låtar för jag visste inte om det var han som sjöng. Det visade sig att det var hans röst. Det var bara jag och en till som tittade så jag dubbelklickade på mobilskärmen för att ge en like... vad heter det på svenska? Öh, jag gillade streamen. Sen gjorde jag det 9300 gånger till. Ja, 9300 gånger. Fast det är bara första liken man behöver dubbeklicka, om man trycker tillräckligt snabbt sen så blir det en like per enkeltryck. Självklart orkade jag inte göra allt i ett sträck. Det som händer när man gillar någons stream mycket är att fler personer får upp den streamen som förslag. Jag lyckades få dit en bunt människor... men inte tillräckligt (enligt mig men sångaren såg glad ut). Mot slutet satt jag och tryckte och gäspade hela tiden så jag började följa sångaren och gick även med i hans team och tackade för sången och sa att jag behövde sova.

Det kostar 1 coin (mynt) att gå med i någons team. Men jag har äntligen fattat hur man skaffar gratis coins. Vissa streamare lägger upp en skattkista med olika antal mynt i som fördelas på ett visst antal tittare slumpvis. Man behöver inte göra något annat än att vänta tills tiden på skattkistan nått 0, sedan klicka på den och hoppas att man får ett eller fler mynt. En del lägger även upp en lila goodiebag. För att få coins därifrån behöver man göra olika saker som t.ex. dela streamen, gå med i deras team eller skriva en viss kommentar i chatten. Det är samma sak där att mynten fördelas slumpvis mellan dem som har uppfyllt kraven. Jag har just nu 343 coins trots att jag använt flera för att gå med i team eller skicka gåvor.

Jag vet inte om jag har skrivit vad jag följer på TikTok. Det är mestadels sångare, DJs, dansare men även vanliga människor och ett zoo... någonstans (har inte kollat var det ligger... kanske någonstans i Asien) som streamar sina vita tigrar. De sänder tyvärr inte jämt... oftast är det mitt i natten här för det är säkert morgon där.

Nej, nu måste jag sova.

Jag gillar inte att chatta på TikTok men jag försökte vara lite social idag. Jag följer en spansk DJ. Han följer mig också… och även hans två moderatorer. Vet inte varför. Nåväl, jag har sett och lyssnat på flera av hans livestreamar men inte chattat så mycket. Alla skriver alltid till mig på engelska eftersom jag inte har spanskt namn. Idag när alla skrev god natt till varandra så skrev jag också på spanska. Jag skrev något i stil med "god natt… även om jag inte lägger mig än på minst 7 timmar". Vad hände? Ingen skrev något förutom han som har streamen. Han skrev bara buenas noches (god natt). Okej, det är sista gången jag försöker vara normal.