2024-06-05

Vad är klockan? Halv sju på morgonen? Oj, måste sova. Jag fastnade i TikTok-världen igen. Det finns ju så mycket att se. Det jag sysslade med senaste timmen var att försöka locka fler tittare till en kille som sjöng. När jag först fick upp hans stream var jag tvungen att lyssna på minst två låtar för jag visste inte om det var han som sjöng. Det visade sig att det var hans röst. Det var bara jag och en till som tittade så jag dubbelklickade på mobilskärmen för att ge en like... vad heter det på svenska? Öh, jag gillade streamen. Sen gjorde jag det 9300 gånger till. Ja, 9300 gånger. Fast det är bara första liken man behöver dubbeklicka, om man trycker tillräckligt snabbt sen så blir det en like per enkeltryck. Självklart orkade jag inte göra allt i ett sträck. Det som händer när man gillar någons stream mycket är att fler personer får upp den streamen som förslag. Jag lyckades få dit en bunt människor... men inte tillräckligt (enligt mig men sångaren såg glad ut). Mot slutet satt jag och tryckte och gäspade hela tiden så jag började följa sångaren och gick även med i hans team och tackade för sången och sa att jag behövde sova.

Det kostar 1 coin (mynt) att gå med i någons team. Men jag har äntligen fattat hur man skaffar gratis coins. Vissa streamare lägger upp en skattkista med olika antal mynt i som fördelas på ett visst antal tittare slumpvis. Man behöver inte göra något annat än att vänta tills tiden på skattkistan nått 0, sedan klicka på den och hoppas att man får ett eller fler mynt. En del lägger även upp en lila goodiebag. För att få coins därifrån behöver man göra olika saker som t.ex. dela streamen, gå med i deras team eller skriva en viss kommentar i chatten. Det är samma sak där att mynten fördelas slumpvis mellan dem som har uppfyllt kraven. Jag har just nu 343 coins trots att jag använt flera för att gå med i team eller skicka gåvor.

Jag vet inte om jag har skrivit vad jag följer på TikTok. Det är mestadels sångare, DJs, dansare men även vanliga människor och ett zoo... någonstans (har inte kollat var det ligger... kanske någonstans i Asien) som streamar sina vita tigrar. De sänder tyvärr inte jämt... oftast är det mitt i natten här för det är säkert morgon där.

Nej, nu måste jag sova.