1994-10-22

God morgon. Kom hem 04:30 imorse. Morsan var vaken. Sa att hon hade ont i magen. Javisst. Och jag heter Rune. Nåväl, here's the story: 18:52. Ringde på hos "M". Jag var först. Klockan 19 kom "S" och några andra. Till sist var vi 9 stycken. "M" öppnade sina presenter. Hon blev jätteglad för halsbandet hon fick från mig. Sedan var det dinner-time. Pasta med ost- och skinksås. Ganska gott faktiskt, med tanke på att det var "M" som lagade maten. Man kunde välja olika drycker till maten. Det fanns coca-cola, öl och vin. Jag drack bara ett halvt glas vin. Vad och hur mycket de andra drack ska vi inte prata om. Till efterrätt fick vi citronfromage. Den var också god.

När vi hade ätit och pratat färdigt var klockan 21. Vi slängde in disken i diskmaskinen. Klockan 21:45 tog vi buss 695 och åkte in till stan. Vi var sex stycken. Vid Mörby steg vi på fel tunnelbana. Det märkte vi när den andra åkte iväg.

Vi steg av vid Östermalmstorg och gick till Bells på Regeringsgatan. Klockan 23 startade musiken. Först dansade vi alla där nere (det finns två dansgolv). Sedan spriddes vi åt olika håll. "M", jag och "S" gick upp och dansade. Musiken där var mycket bättre. Nere spelade de 60, 70 och 80-tals mixar. Usch! Men uppe spelade de mer modern musik och mer techno och house.

Och så till ämnet killar. Allt som allt var det 7 killar som vågade prata med mig. Nej, 8 stycken. Jag kommer inte riktigt ihåg i vilken ordning det var. I alla fall, när vi stod vid baren kom det fram en kille som ställde sig bredvid mig. "Vad heter du och varifrån kommer du?" sa han. "Jag heter Camilla", sa jag. Då började han skratta. "Vad heter du själv då?" frågade jag. "Hampus", sa han. Då var det min tur att skratta.

Någon gång under kvällen när "M" och jag gick till det övre dansgolvet så kände jag en iskall hand greppa min arm. När jag kom upp ställde han sig framför mig. "Ska vi dansa?" frågade han. "Kanske senare", sa jag. "Lovar du det?" sa han. "Ja, jag lovar", sa jag. Oturligt nog blev det ingen dans för jag träffade inte på honom mer under kvällen. Han var faktiskt jävligt snygg, men jag mådde ganska illa av cigarettröken just då. Så jag kände inte för att dansa med någon.

När jag senare dansade skrek plötsligt någon i mitt öra: "Ser jag farlig ut?" "Nej, inte särskilt", sa jag. "Bra. Då gör det inget om jag dansar här bredvid dig eller?" "Nej då. Det går bra", sa jag. Senare ville han ge mig sin öl. Men jag tackade nej. Vem vet vad som kan ha plumsat ner i den. Han dansade med oss ("M" och mig) ett tag. Sedan gick han och kom tillbaka med sina kompisar. En av dem visade sig vara en kille som hade dansat med "M" tidigare. Jag fick ögonkontakt med honom och han började närma sig mig. Sen dansade vi tillsammans ett bra tag. Eftersom han var en aning klängig... han hade sina händer runt min midja mest hela tiden... *skratt*... så tittade "M" frågande på mig om vi skulle gå för att bli av med killen. Men jag sa att det var okej. Skulle hans händer mot förmodan hamna någonstans där de inte borde vara... ja, då skulle det bli synd om honom.

Vi tjejer hade bestämt att vi skulle träffas vid garderoben klockan 02:00. När alla var där tyckte vi att vi kunde stanna en halvtimme till för alla hade så roligt. Ingen gjorde någon ansats till att vilja gå till det övre dansgolvet, så jag sa till "M" att jag skulle upp. Hon bara nickade och gick till dansgolvet där nere. Jag gick upp och började dansa själv. Efter ett tag dök "M" upp. När klockan var 02:30 gick vi ner. "S" och "I" stod vid baren. "I" stod och pratade med en kille. Jaha, hon har hittat en kille. Kul för henne. Plötsligt hörde jag honom fråga "I" om hon kände mig. Antagligen sa hon ja, för han sträckte fram handen och sa: "Hej. Jag heter Fredrik". "Hej", sa jag och skakade hand. Efter ett tag klappade han mig på axeln och frågade om jag ville dansa. Det var alltså en tryckar-låt. Jag sa "nej". Jävla äckel. Han umgicks ju med "I" som surt blängde på mig... Sedan kom det fram en urful kille (ca 30 år) och frågade om jag ville dansa. "Nej, tack", sa jag. Och när han hade gått sa jag "urk" och låtsades spy. Då höll Fredrik på att skratta ihjäl sig. Sedan kom ännu en fuling och frågade. Åter igen sa jag nej. "Kom igen, du kan väl dansa med mig", sa han. "Men jag vill inte lämna min vän ensam", sa jag. "Åh, du är en trevlig typ", sa han. "Ja", sa jag. Sedan gick han som tur var.

Klockan kvart i tre var det slut. Vi fick vänta i en evighet innan vi fick våra jackor. Vid Östermalmstorg var tunnelbanan tio minuter försenad. När vi kom på fanns det ingen sittplats. Vi steg av vid Mörby. Det visade sig att de just hade missat sin buss. Alltså 691 och 695. Min buss skulle komma om en halvtimme. "F" ringde sin morsa och bad om skjuts. Hon kom 03:50. Det var sex stycken tjejer som klämde in sig i bilen. Min buss kom i tid och jag fick faktiskt en sittplats. 04:30 var jag hemma. Och som sagt; morsan var vaken.