2011-01-22

Jag känner mig deppig. Det är bara på grund av ångesten... tror jag. Allting känns ännu mer meningslöst än tidigare. Klockan åtta ska jag se Stjärnorna på slottet, sen hänger jag väl här en stund och sedan flyr jag verkligheten och beger mig till drömmarnas underbara värld. Nja, om man inte råkar ha en mardröm förstås. Vad är det för dag idag? Lördag va? Då stiger jag upp nio imorgon och gympar. Om jag är sjukt trött så går jag kanske och lägger mig redan efter TV ikväll.

Ibland undrar jag om jag inte borde ha blivit försäljare. Om jag inte haft mina problem förstås. Jag brukar vara rätt bra på att övertyga folk om saker och ting. Jag vet inte varför men det händer ofta att folk jag inte känner kommer fram till mig och frågar om hjälp. Senast igår när Mårten och jag var och handlade så var det en kille som dök upp framför mig och sa att han kunde behöva lite kvinnlig hjälp. Han skulle köpa strumpbyxor till sin tjej men visste inte vilken sort han skulle ha. Jag är ingen superexpert på det jag heller men jag kunde hjälpa till lite i alla fall. Andra gånger när Mårten och jag är i butiker eller ute på marknader och jag testar typ leksaker eller andra prylar så brukar folk också köpa just de sakerna. Även i mathyllorna verkar folk vilja ha det jag köper. T.ex. så säljer vissa affärer sockerfri sprejgrädde. Jag gick fram till hyllan och sa till Mårten "åh, kolla de har den sockerfria grädden". När jag gick därifrån såg jag att först en och sedan två kvinnor också norpade åt sig varsin sprejgräddflaska.

Det är kul att även min morsa och Mårten lyssnar på mina råd. Jag har en mp3-spelare som jag är supernöjd med, framförallt för att den har mycket bättre radiomottagning än alla mina andra mp3-spelare (jag har en hel del, fast jag har vunnit de flesta i tävlingar). Den har även plats för minneskort så man kan ha mängder av musik, kanske nästan hela CD-samlingen. Min morsa köpte en likadan för några veckor sedan och för några dagar sedan köpte även Mårten en. Jag kunde inte låta bli... så jag köpte också en, fast i en annan färg än den jag redan har.

Men nu blir det slut på shoppandet. Jag ska försöka spara en slant eller två varje månad så att jag kanske kan ha lite kul på semestern. Det enda jag behöver är ett par sommarsandaler. Helst ska de vara snygga och bekväma... men jag tvivlar på att jag kommer hitta den kombinationen. Men jag ska ändå hålla utkik i vår.

Blä, nu känner jag mig lite ytlig. Kanske för att jag inte vill gräva i mina känslor just nu. Förresten måste jag sköta om mitt yttre lite extra de närmaste veckorna för Mårten vann en jättecool tävling. Den innebär kanske lite mingel med kändisar och då vill man vara så fin man kan. Det känns både spännande och lite läskigt... men kändisar är ju också människor. För någon vecka sedan var Mårten och jag på en repetition av showen Ljust & Fräscht. Vi satte oss lite diskret längst bak i stora salongen på Berns. Tror du inte att Fredrik Lindström och Henrik Schyffert tog upp just Mårten och mig för att vara en del i sketchen eller vad man ska kalla det. Vi fick låtsas vara ett par som gick omkring i lokalerna på Berns precis som om vi skulle köpa det. Det var jättepinsamt men Fredrik och Henrik såg lite nervösa ut de också. *skratt*. Vid ett tillfälle kändes det jättepinsamt så jag tänkte att jag måste ju fan säga något. Så när de sa något i stil med "vad säger ni, slår ni till för 90 miljoner, det är jättefina lokaler" så svarade jag "nja, det känns lite för litet". Jag vet inte om jag tyckte att det var ett särskilt roligt svar jag kom på men flera i publiken skrattade och Henrik sa "åh, någon som är ironisk". Han sa det på ett roat sätt så jag antar att jag inte gjorde bort mig helt och hållet. *ha, ha*.