2011-01-22

Mårten har varit här i ett par dagar. Det har både varit kul och jobbigt. Vi var bland annat hos banken för jag ska skita i Plusgirot och byta till en riktig bank. Allting kostar hos Plusgirot... man kan inte ens betala till bankgiro eller bankkonto utan att de drar ca 3 kr per räkning. Sen har de tagit bort funktionen e-faktura. Och så finns det en massa andra minus som jag inte orkar räkna upp.

Saken är i alla fall den att jag hade inte tagit någon Xanor innan vi gick till banken. Jag vet inte varför, jag trodde väl att jag skulle klara av det ändå. Det var skitjobbigt! Ångesten smög sig på men jag försökte fokusera på annat. Efteråt kände jag ändå att "ha, jag behövde inte Xanor". Resten av dagen mådde jag sådär. Men... på natten när vi skulle sova så sköljde ångesten över mig som en hink med kallt vatten. Så stark ångest har jag inte haft på evigheter. Jag var tvungen att stiga upp och ta Xanor. Mårten pratade med mig en stund och det hjälpte lite men ångesten höll sig kvar. Sedan somnade jag, men det var nog mest av utmattning. Jag förstår inte varför... men ofta när jag har så stark ångest så fryser jag ena stunden så mycket att jag skakar. Nästa sekund blir jag alldeles varm. Och så är det som att kroppen glömmer bort att andas. Det är inte så att jag håller andan utan det känns bara som att hjärnan har så fullt upp med annat att själva andningsmekanismen stängs av. Skitäckligt. Experter skulle säkert säga till mig: "Det är inget farligt, det går över och du dör inte". Nej, men hur ska jag stå ut med framför allt ångesten? Det spelar ingen roll att jag säger till mig själv att det går över... jag mår ju lika jävligt ändå. Man kan inte fly undan ångesten... och att kämpa emot den är lika meningslöst det också. Jag personligen tycker att terapi är bullshit, det enda som verkligen hjälper är Xanor.

Äh, nu orkar jag inte skriva mer. Jag tappar tråden så ofta ändå... för jag tog 2 st Xanor imorse, 2 st Xanor igår morse och 2 st Xanor natten till igår. Jag ska försöka att inte tänka på hur jag mår imorgon för då tar jag självklart ingen Xanor. De här dagarna tog jag bara för att jag första ångestdagen mådde dåligt, dagen efter för att vi var hos banken igen och idag för att vi var på bio.

Igår eller om det var dagen innan så hade jag djävulskt ont vid svanskotan. Jag vet inte vad det är för fel. Jag får prata mer med kiropraktorn nästa gång jag träffar honom. Mårten och jag var i alla fall hos apoteket och köpte Voltaren gel. Jag har bara använt den igår innan jag gick och lade mig och imorse... så vi får se om det hjälper längre fram... tidsmässigt alltså.

Nu ska jag ner och göra morsan sällskap när vi käkar middag. Jag ska inte äta så mycket, tänkte bara knapra på lite tunnbröd.