1990-08-14

Semester i Ungern

Ett mirakel har skett! Jag hörde inte när farsan gick och simmade! Vaknade klockan 08:55. Steg upp. Satte på TV-n. Åt frukost medan jag tittade på TV-n. Jag åt en munk. Sen gick jag ut med farsan för han sa att han skulle gå ut och köpa en tidning och en vattenmelon. Vi gick till stället där vi brukade köpa tidningar och farsan frågade efter en tidning. Men den tidningen fanns inte så vi gick och tittade på meloner. Vattenmeloner. Det fanns inte så fina vattenmeloner ute på gatan så vi gick in i saluhallen. Där hittade vi inte heller någon bra vattenmelon. Antingen var de för små, för dåliga eller så hade de för tjockt skal. Vi gick ut igen. Vi gick till ett ställe, där såg vi en tant som bodde i huset. Vi frågade henne om vattenmelonerna var bra för hoon hade precis köpt en och smakat en bit. Hon sa att de större var säkert bättre. Så vi frågade farbrorn som stod bakom ståndet om han hade några stora vattenmeloner. Han sa att på kvällen skulle han få större. Vi sa att vi skulle komma tillbaka senare. Sen gick vi iväg. Vi letade efter tidningar men hittade ingen som sålde. Vi gav upp och gick hem.

Hemma. Packade ner mina kläder och saker. Tog ca en halvtimme. Precis när jag skulle packa ner den sista tröjan kom den här "M". Mormor och hon satt och pratade medan jag skrev det här. Mormor börjar bli lite gnatig. När "M" kom sa hon: "Kom Vivi så jag får visa hur du ser ut". Jag gick dit och hälsade. Sen stod jag där ett tag. Sen sa mormor: "Gå nu". Precis som om det var förbjudet att stå kvar. FNYS!

Senare gick tanten. Sen tittade jag på när mormor lagade mat. Sen åt vi lunch. Jag åt anka. Det var inte alls gott. Sen åt jag en ungersk köttbulle. De är nämligen så stora. Sen skrev jag det här. När jag satt och skrev föll min blick på mina fötter. Gissa hur de såg ut? Jo, helt svarta. Så nu måste jag tvätta dem.

Sen glömde jag helt bort att tvätta fötterna. Jag gick med farsan och köpte drycker till resan. Vi köpte två stycken 1 liters coca cola, en 1 liters sodavatten, några tonic water i småflaskor. Sen gick vi hem. Sen gick tiden. Vi kollade att allt var nerpackat osv. Klockan fem öppnade vi TV-n. Vi tittade på nyheter och väder. Det blir +36 grader imorgon så vi startar ännu tidigare.

Sen kom mormors syster över när vi åt middag. Jag åt plättar. Sen tittade jag på TV. Sport, sen barnprogram. Sen tittade jag på lite andra program, bland annat Benny Hill Show. Skitkul. Sen gick jag och la mig. Hoppas jag kan somna för jag är så pirrig.