1990-08-16

Semester i Ungern

Vaknade 05:45. Gjorde lite sysslor. Sen åkte vi vidare. Dagens väder: regnskurar. Sen, klockan 8 stannade vi i Soltau. Där åt vi frukost. Ja, jag åt ingen frukost, drack bara lite cola. Morsan och farsan gick iväg och handlade bröd och lite annat medan jag satt kvar i bilen. Sen kom de tillbaka för det var inte öppet. Så vi åkte vidare. Jag somnade och vaknade när vi hade kört förbi Hamburg. Mellan Hamburg och Lübeck hittade vi ett ställe som heter Reinfeld. Vi körde in i den "lilla staden". Vi körde mot centrum. Då såg vi en tegelbyggnad som var en stor affär. Där stannade vi och morsan och farsan gick in för att handla. Jag satt kvar i bilen. Regnet upphörde senare men molnen låg hotfullt kvar.

De köpte en glass till mig och någon slags kola med jordgubbssmak. I pappret fanns det ett klistermärke. 12:35 var vi framme vid Puttgarden. Vi väntade från 12:35 till 13:45. Resan gick bra.

Framme i Danmark. Vädret: Molnigt, lite solglimtar. Ganska varmt. 17:40 körde vi på båten. 17:55 startade båten. Klockan 18:20 var vi framme i Sverige. Vi stannade och åt på restaurang. Jag åt pyttipanna. Sen åkte vi vidare. Jag sov fyra timmar. Farsan hade ont i huvudet så vi var tvungna att stanna så att han kunde ta en tablett. Sen åkte vi vidare. Hemma klockan 03:30. Sov till 08:30.