2000-02-09

Jag sov till strax före tolv. Men inte fick jag någon lugn och ro. Telefonen ringde nämligen vid två tillfällen. Första gången var det från IKEA. Det var om min bäddsoffa. De undrade om det passade att de levererade den nu på fredag vid 10-tiden. Nix, det passade ju inte alls eftersom jag ska till psykologen ungefär vid den tiden. Så jag får bäddsoffan nästa vecka. Det andra samtalet var från farsan. Han kom hem igår om jag fattade det rätt. Han har hittat skivan med gruppen som jag ville ha! Hoppas nu bara att det verkligen är rätt... *skratt*.

Jag ska som sagt var till psykologen på fredag. Undra om jag ska nämna att jag läser psykologi? *ha, ha*. Jag bläddrade igenom boken och det står faktiskt lite om kognitiv terapi. Här är ett utdrag från boken "Vad är psykologi?" av Bo Sigrell.

Kognitiv terapi
Den kognitiva terapiformen syftar till att påverka ett felaktigt sätt att tänka. Det är en teknik som inriktar sig på att hjälpa patienten att upptäcka tankemönster som i hög utsträckning styr patientens sätt att se på sig själv och sitt handlande.