2010-07-28

Jag är proppmätt så jag tar nog nektarinen senare. Mår lite sådär just nu. Jag tar åksjuketablett varje dag eftersom vi alltid åker någonstans. Imorgon skippar jag nog den och tar bara Xanor. Usch, mår sämre. Jag tar nog en Xanor nu... nej, två. Mårten blir så orolig när jag mår dåligt, men jag visste att det skulle bli så här. Det konstaterade jag förra året när vi var här... jag klarar inte av att göra saker utan Xanor. Eller jag grejar det ibland, men förr eller senare så kommer ångesten krypande. Jag menar, när jag är hemma i Sverige så går jag utanför dörren kanske en gång i veckan, ibland bara varannan vecka. Fast när jag bor hos föräldrarna sitter jag ute i trädgården om det är varmt. Hur som helst så blir det som träning varje gång jag går utanför ytterdörren... oavsett vilket land jag är i. Sedan är det olika från dag till dag hur jag mår. En del dagar är okej, andra sämre.

Vad jobbigt, det spelas hög musik från kommunens skola. De har typ knattedisco där ibland. Just det, apropå musik. Det finns en bil-bio i närheten och två lördagar i rad så har det varit fest där. Jag vet inte om det är en laglig fest... men de brukar börja klockan 3 på natten och hålla på tills det blir ljust. Skitirriterande. Det är bra musik... men inte när man vill sova. Nästa lördag kommer jag sova med öronproppar. Hittills har jag inte haft någon användning för dem för Mårten sover i sovrummet och jag på en bäddsoffa på den inglasade... altanen kan man nog kalla det. Dessutom lägger jag mig först så oftast hinner jag somna innan Mårten lagt sig.

Imorgon öppnar en ny mataffär här i närheten så vi tänkte kolla om de har några öppningserbjudanden. Resten av dagen tar vi det lugnt och tvättar kläder och jag borde kanske tvätta håret. Det känns lite meningslöst eftersom jag oftast har håret uppsatt eller i flätor. Det blåser nämligen en hel del... jämt. Därför har jag fler shorts än kjolar med mig det här året.

Det hjälper att skriva av sig. Känns som att bara jag fokuserar på något annat än ångesten så kan kroppen slappna av lite. Frågan är bara vad jag ska skriva om. Jag vet inte. Utöver ångesten och Mårtens stress ibland så trivs jag bra här. Jag skulle kunna bo här året runt. Jag gillar värmen... även om det inte har varit någon riktig hetta än så länge. Någon dag var det +34 grader bland bergen men här nära vattnet håller det sig runt +31. Jag fick mail från morsan idag och hon skrev att det har blivit kallt i Sverige... vad var det hon skrev... +18 grader? Brr. Igår kväll var det +27 grader här och jag frös lite. Luften är så fuktig här... bra för huden kanske.

Mårten håller på och zappar mellan TV-kanalerna. Simpsons, friidrotts-EM och andra skumma kanaler. Idag ska vi se på två filmer. Den första har jag haft på DVD förut: Kiss of the dragon. Den andra skrev jag om på biblioteket tidigare ikväll... tror jag.